Contact

© EBC²BV 2021, All Rights Reserved.

EBC² Executive Business Consulting in Health Care

 

 

EBC² Executive Business Consulting in Health Care

Executive Business Consulting in Health Care

Door onze business achtergrond in verschillende domeinen binnen de gezondheidsindustrie staan wij garant voor een doelgerichte en pragmatische aanpak die zich kenmerkt door een:

• Grondige analyse van de situatie en de beoogde doelstelling
• Methodologie met duidelijk objectieven en deelobjectieven
• Systematische aanpak gebaseerd op de LEAN principes
• Frequente terugkoppeling en overlegmomenten
• Grote flexibiliteit en beschikbaarheid

 

 

Wat kunnen wij U bieden?

• Market Access & Pricing:


Een prijs- of een terugbetalingsdossier in het vooruitzicht? Bel ons gerust op!
“Out of the box” denken typeert onze aanpak. Market Access & Pricing maken voor ons integraal deel uit van de marketing strategie. Onze roots liggen in de business en we zijn dan ook overtuigd van de uitgesproken meerwaarde om bij de voorbereiding van een lancering van een product alle actoren tijdig in het proces te betrekken, van in de studiefase tot bij het marketingplan. Omdat dit in veel bedrijven niet evident is denken we als partner graag met U mee om de finale marktintroductie zo succesvol mogelijk te laten verlopen.

Market Access als deel van de Marketing Strategie is waar EBC² voor staat. Wij bouwen de brug tussen wetenschap en business en helpen u bij het op punt stellen en uitrollen van de commerciële strategie. Het doelgericht toegang geven aan een nieuw geneesmiddel of medisch hulpmiddel aan een zo breed mogelijke patiëntenpopulatie door middel van een “value based” dossier staan voorop. Waar nodig werken we binnen ons netwerk ook samen met vooraanstaande internationale experten uit de academische wereld.

• Governmental Affairs:


Onze kracht ligt hem in het luisteren naar alle betrokken stakeholders. We gaan constructieve discussies niet uit de weg en zoeken naar een alineëring tussen externe en interne stakeholders om het business succes te ondersteunen.

• Road to Market & Strategic Marketing:


Van het geven van advies over de door U gekozen strategie tot het van a tot z uitwerken en uitvoeren van het proces. Als team hebben wij ervaring in het commercialiseren van zowel voorschrift plichtige als OTC medicatie, biologicals, medische hulpmiddelen en para-farmaceutische specialiteiten en dit binnen zowel apotheken, ziekenhuizen, medische distributeurs als in de retail. Dit stelt ons in staat de marktdynamieken en -aanpakken uit deze verschillende doelgroepen te begrijpen en te combineren.

• Process Optimization door Lean & Sig Sigma:


Proces optimalisatie en efficiëntie oefeningen voor Health Care bedrijven, ziekenhuizen en zorginstellingen met als doelstelling: betere efficiëntie in de processen, meer enthousiasme en een grotere klantentevredenheid.

• Interim Management:


Afhankelijk van de duur van het project en de haalbaarheid binnen de agenda kunnen we bovenstaande rollen of combinaties hiervan ook op basis van interim management invullen.

• Organizational Change Management:


De gezondheidszorg is in volle evolutie en ook de bedrijven moeten zich steeds aanpassen. De Covid-19 crisis zal dit proces enkel versnellen. Wij begeleiden U en Uw organisatie doorheen de verschillende stappen binnen het beoogde change proces. We ondersteunen uw management door gebruik te maken van onze expertise in executive coaching.